Sygnity S.A. partnerem ABB

18.05.2017

Sygnity S.A., w ramach umowy partnerskiej podpisanej z ABB – światowym liderem wśród dostawców innowacyjnych rozwiązań dla przemysłu, rozpoczyna sprzedaż i wdrożenia dedykowanych rozwiązań aplikacyjnych ABB klasy Enterprise

Firma Sygnity S.A. – czołowy dostawca rozwiązań informatycznych w Polsce – uzyskała status Channel Partner w ramach programu partnerskiego Enterprise Software Partner ABB w regionie EMEA. W ramach współpracy, Sygnity dołączy do swojej oferty produkty ABB Enterprise Software, świadcząc równocześnie usługi wdrożeniowe i integracyjne.

Oferowane wspólnie rozwiązania aplikacyjne mają poprawiać wydajność procesów toczących się w danym przedsiębiorstwie, pomagać w planowaniu, optymalizacji oraz wspomagać zarządzanie infrastrukturą i zasobami (predykcja, podnoszenie bezpieczeństwa operacyjnego i fizycznego, monitorowanie realizacji planów oraz kosztów).

– Bardzo cenimy kompetencje zespołu Sygnity, który jest odpowiedzialny za wdrożenia aplikacji ABB. Sygnity wnosi do naszej współpracy znajomość klienta: specyfiki potrzeb polskiego przemysłu oraz komplementarne rozwiązania ze swojego portfolio, które mogą poszerzyć funkcjonalność naszego oprogramowania. – podkreślił Rafał Walecki, Dyrektor działu wdrożeń, ABB Enterprise Software.

– Od lat tworzymy i wdrażamy rozwiązania informatyczne dostosowane do specyficznych potrzeb klientów. Współpraca z takim partnerem jak ABB daje nam dostęp do jeszcze szerszego wachlarza nowoczesnych rozwiązań informatycznych klasy Enterprise, wspierających planowanie, zarządzanie i optymalizację procesów biznesowych na najwyższym poziomie. – powiedział Roman Durka, wiceprezes zarządu Sygnity S.A.

Firmy ABB i Sygnity na pierwszym etapie współpracy zdecydowały się skupić na trzech branżach: rozwiązaniach dla górnictwa, transportu (zwłaszcza kolejowego) i energetyki. Równocześnie analizowane są możliwości tworzenia dedykowanych rozwiązań dla sektora usług użyteczności publicznej (przede wszystkim: gaz, ciepłownictwo) oraz produkcji (zwłaszcza dla przemysłu paliwowego, ciężkiego, elektromaszynowego).

Rozwiązania wspólne dla branży górniczej, transportowej (transport kolejowy) i energetycznej: 

System Ellipse EAM: system klasy ERP/EAM służący do zarządzania zasobami (ABB) 

LinekOne: elektroniczny katalog części zamiennych z ich graficzną wizualizacją (ABB) 

Systemy GIS (Sygnity) 