Sygnity wzmacnia struktury odpowiedzialne za sprzedaż na rynkach zagranicznych.

12.07.2016

Warszawa, 12 lipca 2016 r. Do zespołu Grupy Sygnity dołączył Konrad Kaźmierowski, który będzie odpowiedzialny za zarządzanie sprzedażą  i rozwojem biznesu na rynkach zagranicznych w spółce Sygnity International w roli Dyrektora Zarządzającego Sprzedażą. Zadaniem tej spółki jest sprzedaż produktów i rozwiązań Grupy Sygnity na rynkach międzynarodowych.

Sygnity S.A. jako firma z wieloletnim doświadczeniem we wdrażaniu wysokiej jakości rozwiązań IT oraz doskonale znająca potrzeby klientów posiada potencjał, by skutecznie konkurować na rynku globalnym. Dostrzegając szanse dalszego rozwoju w ekspansji poza granicami kraju w 2012 r. powołana została Sygnity Europe Sp. z o.o., która w 2014 r. zmieniła nazwę na Sygnity International Sp. z o.o. Zadaniem spółki jest sprzedaż produktów i rozwiązań Grupy Sygnity na rynkach międzynarodowych.

W swojej ofercie firma posiada zarówno nowoczesne rozwiązania własne, jak też czołowych międzynarodowych firm informatycznych. Do jej podstawowych obszarów działalności należą:

• doradztwo informatyczne,
  • produkcja i wdrażanie oprogramowania,
  • integracja rozwiązań,
  • audyt i testowanie oprogramowania,
  • dostarczanie infrastruktury informatycznej,
  • outsourcing IT.

Mamy ambitne plany, a ekspansja na rynki międzynarodowe to jeden z istotnych celów dalszego rozwoju Grupy Sygnity. Dlatego na czele Sygnity International stanął tak doświadczony i sprawny manager jak Konrad Kaźmierowski. – mówi Jan Maciejewicz, Prezes Sygnity S.A. - Nowy prezes Sygnity International ma przede wszystkim zbudować świadomość marki Sygnity jako dostawcy oprogramowania na rynkach międzynarodowych i rozwinąć sprzedaż naszych produktów i usług na rynkach Europy Zachodniej, Skandynawii oraz Stanów Zjednoczonych, aby Sygnity International stanowiło znaczący obszar biznesowy Grupy Sygnity.

Konrad Kaźmierowski jest absolwentem Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu oraz studiów Executive MBA na Politechnice Warszawskiej realizowanych we współpracy międzynarodowej z London Business School, HEC Paris oraz Norwegian School of Economics. Posiada ponad 10 letnie doświadczenie zawodowe w rozwoju sprzedaży na rynkach międzynarodowych w obszarze IT i telekomunikacyjnym. Karierę zawodową rozpoczął w 2000 roku w Siemens, następnie w latach 2003-2006 pracował w Orange w obszarze współpracy hurtowej z międzynarodowymi operatorami telekomunikacyjnymi. W latach 2006-2007 pracował w grupie PSE. Następnie w latach 2007-2012 jako Dyrektor Sprzedaży w Comarch rozwijał sprzedaż w Europie dla operatorów telekomunikacyjnych. W 2013 roku dołączył do Atos, gdzie początkowo odpowiadał za rozwój biznesu w regionie CEE, następnie jako członek grupy Zarządzającej Atos Polska za obszar Telco & Utilities. Do Sygnity przechodzi z Dimension Data Polska gdzie pracował na stanowisku Dyrektora Rozwoju Rynku Telco & Utilities.

W dniu 11 lipca br. Konrad Kaźmierowski został powołany na stanowisko Prezesa Zarządu Sygnity International.